Alba-Kenyér Sütőipari Zrt.

Híreink

 Title of the project

SilverBread - Demonstrating Industry 4.0 technology readiness for innovative bakery products and novel packaging solution for the health conscious 50+ age group.

Project summary

The project targets the development on the integrated product/packaging methodology of innovative foodstuffs for the specific needs of the 50+ age group.

The voucher will be used towards demonstrating technology readiness for a healthy, high-quality and affordable everyday bakery product and innovative packaging solution by applying the Industry 4.0 concepts.

 

A project címe

SilverBread - Ipar 4.0 technológiai felkészültség demonstrációja az innovatív pékáru termékek és új csomagolási megoldások területén az egészségtudatos 50+ éves korosztály számára.

Projekt összefoglaló

A projekt célja az innovatív élelmiszerek integrált termék / csomagolási módszereinek a fejlesztése az 50 éves korcsoport egyedi igényeihez.
A vouchert az Industry 4.0-es koncepciók alkalmazásával az egészséges, jó minőségű és megfizethető mindennapi péksütemények és az innovatív csomagolási megoldások technológiai felkészültségének bemutatására használják.

 

 

Széchenyi 2020 támogatás

 

 • azonosítószám: GINOP-2.1.7-15-2016-00677
 • a kedvezményezett neve: ALBA-KENYÉR Sütőipari Zrt.
 • a projekt címe: Egészséges táplálkozást elősegítő kenyér prototípusok fenntartható gyártása a tömegpiaci értékesíthetőség eléréséhez
 • a szerződött támogatás összege: 54 943 829 Ft

 

 

infoblokk_felso_ginop

 • a kedvezményezett neve: ALBA-KENYÉR Zrt.
 • a projekt címe: Az ALBA-KENYÉR Zrt. kapacitásának fejlesztése
 • a szerződött támogatás összege: 17 684 640 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 45%
 •  A fejlesztésnek köszönhetően a termelés hatékonysága javul, kevesebb állásidő, lecsökkenő karbantartási költségek és biztonságos beszállítói háttér valósul meg. A beszerzéssel elsősorban a kapacitásunk növekszik, így több megrendelőt és magasabb minőségben tudunk kiszolgálni. Fő célunk, hogy a kifejezett prémium termékeket forgalmazó élelmiszerüzletek beszállítóivá váljunk, mely az új, minden műszaki megfelelőséget tartalmazó gépeinkkel már megvalósítható. A beszerzéssel nem csak a termékek minősége jobb, de ugyanazt a mennyiséget gyorsabban, kevesebb selejttel tudjuk előállítani, aminek hatására a szállítási idő is csökken. Összességében kijelenthető, hogy olyan piaci előnyhöz jutunk, mellyel jelentősen tudjuk gyarapítani piaci részesedésünk. A projekt keretében a következő eszközök kerülnek beszerzésre:

- 30 csomag/perccel növekszik a jelenlegi 25 csomag/perc kapacitásunk az alábbi eszközzel: PR 30 G típusú   csomagológép

- 60%-os kapacitásnövekedés érhető el az alábbiakkal: DAUB DR-A1 félautomata tálcás tésztaosztó, DAUB   Robocut félautomata hidraulikus tésztaosztó, JAC bagett formázó

- 37,5 %-kal, azaz 600 kg/órával nő a gyártási kapacitásunk az alábbi berendezésekkel: SD 180 tésztaosztó,   CR 360 GM Kúpos gömbölyítő, IK1376 BTF köztes pihentető.

 • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2016.03.10.
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00728

2015.10.02 -Pályázat

Cégünk a gyakornoki program keretében pályázatot nyert.

sajt-page-001

Az erről kiadott sajtóközlemény alábbi linken letölthető:

Letöltés

TermékeinkKenyerek